Je bent een rund als je met je siësta stunt.

Daar liggen ze dan, loom en bij elkaar. Het werk is gedaan en het is geduldig wachten op wat de komende week gaat brengen. Nu is het rust, de landerige zondagmiddag wordt met volle teugen ingenomen. Zoals in mediterrane landen de koelte wordt gezocht in de schaduw van morsige pleintjes, zo liggen de dames zusterlijk bij elkaar. Hun koppen dicht bij voedsel en water, maar vooral genietend van elkaars aanwezigheid. Ouwe grappen worden nog maar eens van stal gehaald, het al dan niet ontbrekende liefdesleven wordt besproken. En het is net als in Italië of Portugal waar je als idiote Noord-Europeaan de siësta komt verstoren door vanuit je auto te genieten van de authentieke “manhana”-mentaliteit. Onderwijl kijken de oude mannetjes je meewarig aan. Zo is het met deze dames ook. Met hun enorme lieve bruine ogen staren ze de fietsers op de dijk aan als een wezensvreemde verschijning.

 

20180610_152540

 

Wat zal er in ze omgaan, ze staren, herkauwen en denken misschien wel dat dat geeloranje overhemd wel een lekkere paardenbloem is. De drager van dat overhemd kennen we toch? Die was afgelopen week hier toch ook. Hij kwam, terwijl wij ons werk deden om de bermen van het fietspad leeg te grazen, wat bangig langs rijden. Hij deed wel stoer, maar hij durfde amper langs ons heen te fietsen. Alsof wij geïnteresseerd zijn een te dikke man op een zwarte fiets. Wij eten ons gewoon ons een weg door de week en als we op het fietspad moeten lopen, dan doen we dat.

 

20180610_152611.jpg

 

Het klopt, de dames lopen los door de uiterwaarden en hebben vrij toegang tot op de dijk waar het fietspad ligt. Van welk soort de runderen zijn weet ik niet, maar met hun gekromde horens en zeker tien keer het lichaamsgewicht van mij, kijk ik toch wel even uit met deze potige dames. Nu houden ze gelukkig siësta met een air: Je bent een rund als je met je siësta stunt. En dat doen ze ook niet. Uiterst omzichtig wordt de zondagmiddag uitgezeten, terwijl de fietser verder gaat de klamme hitte in.

Een gedachte over “Je bent een rund als je met je siësta stunt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s