Plaatjes en Kletspraatjes: Naar het beloofde land in Duiven

Het was stil, flarden ‘witte wijven’ hingen boven de grazige weide ten teken dat de nacht voorbij was, maar de dag nog niet echt begonnen. De zwarte vogel inspecteerde in alle rust het weiland. Hij prikte in de vruchtbare grond en nam wat het land hem te bieden had. Een wormpje, een slakje of gewoon wat dauwdruppels. Dan vliegt hij tevreden krassend weg. Hij zag dat het goed was.

Die ochtend wisten de dames van de Veldstraat nog van niets, de dag begon als alle anderen, al was het iets minder koud. Er gingen wel geruchten de ronde dat ze binnenkort zouden vertrekken naar het beloofde land. Maar ja, dat zijn geruchten. Wanneer de verveling toeslaat en ze niets anders te doen hebben, fantaseren ze er wel over met zijn allen. Vooral Rosa 2 weet bij dat soort gelegenheden het hoogste woord te voeren. Ze beweert dat ze van haar moeder, Rosa 1, signalen door krijgt uit andere werelden. ‘’Er komt een dag dat het beloofde land zich aankondigt. Het gras is er groen en mals, paardenbloemen omringen iedere maaltijd en de lucht is als een warme deken voor een ieder.”

De meeste collega’s kijken haar dan glazig aan, maar anderen fantaseren met haar mee. ,,Ja, ik heb gehoord dat een zwarte vogel de dag des oordeels zal aankondigen.” Dat zegt de altijd romantische Carla 5.

Inez 6, die zich afzijdig houdt van de anderen, kijkt verstoord op en loeit cynisch in het rond: ,, Ja en wij gaan dansend naar het beloofde land, ik doe een pirouette, de zusjes Cora en Bora maken de mooiste bokkesprongen en slome Annie legt dan de 100 meter af in recordtempo en wel  drie keer achter elkaar! Duhhhh”

De nuffige Camilla 66 heeft zich er nog niet mee bemoeit wijst Inez terecht. ,,Stomme muts, jij zit zo in beton gegoten met je zure gedrag. Ik denk dat Rosa gelijk heeft, het woord heeft zich namelijk al schriftelijk verspreid.

De dag des oordeels zal zijn op de dag dat de Engelse Koning zal worden gekroond.” Camilla 66 draait zich om en loopt weg. Om haar bewering kracht bij te zetten zegt ze parmantige ‘Mind my words’!!!

Camilla 66 heeft wel wat met Engelse koningen en groen gras.

=============================================================================================

Het belangrijkste jaarlijkse evenement in Duiven Zuid heeft weer plaats gevonden op 6 mei 2023. King Charles zit opgesloten in zijn knellende plicht. De koeien aan de Veldstraat in Duiven mochten naar buiten. Iets later dan gebruikelijk. Vandaag dus gekke capriolen, maar de komende maanden zullen ze rustig en trouwhartig naar de voorbijgangers kijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s