Inwaaien op het Vosbergenpad

Met een pietsie fantasie zag je vandaag heel in de verte een sprankje lente. Het vereist wel wat creatief vermogen. De thermometer gaf meer dan 10 graden Celsius aan en af en toe zagen we de zon. Maar een krachtige wind wist met de talloze wolken de zon vaak te verstoppen voor ons Klompenpadlopers. Vandaag was Heerde aan de beurt, het Vosbergenpad. Ik had al meerdere klompenpaden in de omgeving gelopen, dus de verwachtingen waren hoog gespannen. Lekker uitwaaien zeg je dan als de wind om je oren blaast. Alle zorgen en muizenissen mee laten voeren door de wind om weer fris te kunnen beginnen.

Uitwaaien is een veel gebruikt begrip. Drukke kinderen moeten vooral uitwaaien, zeker als ze de hele dag achter de computer hebben gezeten. In coronatijd moeten eigenlijk alle 17 miljoen Nederlanders van tijd tot tijd uitwaaien. Als ze dat gedisciplineerd doen is het chagrijn in Nederland een stuk minder. Met dat ik nadenk over de geneugten van het uitwaaien, besef ik dat het woord inwaaien helemaal niet bestaat. We willen wel graag alle overbodige gedachten en kilo’s kwijtraken, lozen. We gaan dus lekker uitwaaien. Maar als we heel economisch gebruik maken van diezelfde wind, kunnen we ook goede dingen in ons opnemen uit diezelfde omgeving. Een mooie boom, een vrolijke gedachte die langs komt waaien, de zon tussen de wolken of dat prachtige boerderijtje langs de rand van het kanaal. Als we dat nu eens bewust laten inwaaien en het tot de volgende wandeling laten bezinken, dan is er ook geen plaats voor muizenissen. Inwaaien, het zou een belangrijk begrip moeten worden. Wat laten we naar binnen komen, wat laten we in ons waaien?

Ik was zeer tevreden met het woord inwaaien op het Vosbergenpad, al was het winter, met de lente nog eigenlijk achter de horizon. Als je het juiste laat inwaaien, dan wordt het gemoed vanzelf minder zwaar. Misschien dat ik dan nog wel eens een keer dansend op een klompenpad loop te pierewaaien. Dus als bij de volgende 47 klompenpaden het woord Pierewaaien in de titel voorbij komt, ben ik gegroeid als mens door me lekker te laten inwaaien.

Voor meer foto’s zie ook Instagram onder de naam titiissprakeloos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s