Twee voor de prijs van één, Broekerpad en Oudenhorsterpad

Vroeger droeg bijna iedereen klompen, uitgezonderd misschien wat notabelen en mijnheer pastoor. Ik moest er aan denken toen ik 29 september 2021 mijn klompenpad in Scherpenzeel begon. Ik las commentaar dat het Broekerpad geen ‘echt’ klompenpad zou zijn. Nu zal mijnheer pastoor in Scherpenzeel vroeger waarschijnlijk niet aanwezig zijn geweest, maar alle schoolkinderen liepen waarschijnlijk op klompen naar school. Of ze nu van de boerderij kwamen, van de smid of de bakker. Dus alle paden, verhard of niet, konden rekenen op ‘wooden shoes’. Dat is voor mij de reden om een klompenpad niet af te rekenen op echtheid en de hoeveelheid grassprieten onder mijn wandelschoenen. Dit gezegd hebbende vandaag dus twee kleine wandelingen in de omgeving van Scherpenzeel.

Broekerpad

Er zijn dagen in mijn leven dat ik niet in Scherpenzeel kom, dus ik vind het alleraardigst om even sfeer te proeven. Ik leer dat er een groep Scherpenzelers is die vinden dat het dorp zelfstandig moet blijven. Ik zie dat het sport en verenigingsleven heel aanzienlijk is en her en der staan beslist aardige pandjes. En als we de bebouwde kom verlaten ontvouwt zich aan de rafelranden van Scherpenzeel en alleraardigst landschap met boerderijen, stukken Grebbelinie en vooral ook veel rust. Rust die ik zelf ook kan ervaren op de stukjes asfalt die er wel degelijk zijn. Al met al ben ik dik tevreden.

Oudenhorsterpad

Na de afronding van het Broekerpad, snel naar Woudenberg voor de start van het Oudenhorstpad met een import-Scherpenzeler die ik door middel van deze wandeling zijn eigen omgeving zal leren waarderen. En dat is gelukt, want deze Rotterdammert vond het de moeite waard. Ook het Oudenhorsterpad kenmerkte zich door de landelijke omgeving, nog meer Grebbelinie en rust ware het niet dat we uitgebreid het wel en wee van Feyenoord moesten doornemen. Voor de wedstrijd tegen Slavia Praag zijn we eensgezind, “We gaan winnen, maar met hoeveel is de vraag.” Ik heb vandaag al gewonnen met twee klompenpaden, 76 en 77 Ik ben dik tevreden.

Meer foto’s via Instagram titiissprakeloos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s