Slakkenseks

Tijd om te overpeinzen, dat is ook vakantie. De geplande tocht om café Heimat te bezoeken in Morbach met aansluitend een fijne wandeling ging niet door. Om nu 160 kilometer te rijden met regen en kans op onweer is geen aanlokkelijk vooruitzicht om vrijwillig op pad te gaan. Hoeft ook niet, want we hebben een gerieflijk onderkomen, voldoende Wifi-capaciteit en boeken om te lezen. En natuurlijk tijd om een prangende vraag op te lossen die me de laatste dagen bezig hield. Hoe doen slakken het?

We zitten aan de rand van het bos. Regen of de ochtenddauw zorgt voor een grote hoeveelheid slakken. Het viel me al op dat het vooral heel veel solitaire beestjes zijn, dus de vraag hoe babyslakjes worden gemaakt is nog niet zo gek toch? Ik heb nooit parende slakken gezien alleen glibberige beestjes waar je op kunt trappen. Ook onprettig is de gang van een slak tegen een schuifdeur aan. Het summum is trouwens als je als onwetende vakantieganger de slakkengang langs de grote ruiten niet door hebt en niets vermoedend de ochtend wil begroeten door de schuifdeur te openen. Ik laat de verbeelding aan u over. Goed, hoe neuken slakken dus. Even googelen en je weet alles over het seksleven van de slak. Heel interessant dus, ik raad aan het uiterst leerzame filmpje vooral even te bekijken.

Ik heb geleerd dat er geen mannetjes en vrouwtjes slakken zijn, maar dat iedere slak zowel mannetje als vrouwtje kan zijn. Iedere slak heeft een kurkentrekkerachtige penis die tot wel vier maal hun lichaamslengte kan zijn. De hermafrodiete status heeft als bijkomend voordeel dat over de hele woke-discussie in de slakkenwereld niet moeilijk wordt gedaan. Nu is het ook, ondanks de ogenschijnlijke solitaire staat van de slak, dat ze het liefst paren met andere soortgenoten, maar als het moet kunnen ze ook zich zelf bevruchten om een volgende generatie glibbers te produceren. In grote lijnen heb ik nu geschetst hoe slakken het doen, maar dan is nog de vraag waar? Gisterochtend kwam ik een uitgeputte slak tegen op de terrastafel. Ogenschijnlijk levenloos van te veel seks of zelfwerkzaamheid die nacht, een van de twee. Ik dacht lekker je roes uitslapen al is voor pampus liggen in de zon voor een slak niet het aller slimste. Een paar uur later kwam ik dezelfde slak hangend tegen aan de tafelrand. Of hij is met een kater wakker geworden en op de vlucht of hij doet het nog even ongegeneerd met zichzelf. Ik twijfelde heel sterk of het beestje de volgende dag zou halen. ’s Avonds voordat het donker werd keek ik nog even of ik de slak nog een handje moest helpen. Met verhuizen bedoel ik dan, maar het was nergens meer te vinden.

Deze middag, terwijl het deels regende en vochtig was, zag ik helemaal geen slakken. Ik kon me concentreren op boek en op de life-wedstrijd van Feyenoord op mijn laptop. Vroeger in de plaats waar ik vandaag kom was er altijd een zondagmiddagdisco in de buurt. Een schuur werd tot een tijdelijk Sodom en Gomorra -festijn  omgetoverd. Het lokaal heette trouwens Amoor in het kippenhok. Misschien dat er hier ergens in het bos ook zoiets is voor slakken, Bumbsen Im Wald. Met allemaal hun kurkentrekker in de aanslag moet het vast een fijn feest worden. Aan de andere kant van het huisje is wel een soort van uithangbord voor het feest.

2 gedachtes over “Slakkenseks

  1. Pingback: After-party op het Boereneschpad | sprakeloosverhalen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s