Begrip, van de dag (195) The years of…..

 

 

 

THE YEARS OF….

 

Boris is niet meer. Althans niet meer zo publiek als de afgelopen weken, maanden of voor Londen zelfs jaren. Als ik bovenstaande afbeelding mag geloven is hij bezig met zijn memoires, of althans een deel ervan. Ik gun hem nog vele jaren in gezondheid, dat wel. Dat een leider zijn meer is dan de pias uithangen of een recalcitrant managementboek lezen en zoeken naar commitment om macht te werven, maakt niet uit bij wie. Dit weet Boris nu en heeft zijn knikkers geteld. The Years of a Clown is dus in de maak. Ongetwijfeld zal het een bestseller worden. Maar ik zie een markt.

Donald Trump gaat in retraite en komt met het fenomenale boek The Years of a Devil. Er is genoeg stof en er zullen genoeg geboden zijn die Donald heeft overtreden. Poetin graaft zich bio met The Years of a Tsar. Erdogan kijkt terug op zijn reactionaire periode en met Atha Türk meekijkend over zijn schouder produceert hij The years of a Sultan. Marine Le Pen schrijft duaal mee met Poetin, immers haar grote financier en komt met The Years of a csarina. En wat te denken van onze eigen Geert? Wanneer zou The Years of a lunatic in de schrappen liggen. Of Mark Rutte met The Years of Chameleon.

Ik voorzie in de nabije toekomst een hausse aan veelzeggende (auto)biografieën en misschien wel hoogstaande literatuur. Daarna komt er een periode van hard werken, ook voor politici. Er moet puin geruimd worden en er is geen tijd voor gevaarlijke paljasserij. Dus laten we ons verheugen op mooie boeken, daarna zal het minder worden. Overigens als er zich fanclubs verzamelen rond een van bovenstaande auteurs naar aanleiding van hun boeken, dan is dat de groep die je moet wantrouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s