Begrip, van de dag (188) Subsidie voor Ierland

 

 

 

SUBSIDIE VOOR IERLAND

Het mooiste koor van Europa is door. En daar teken ik voor. De Ieren bieden naast passievol voetbal, in en om de velden voor megavermaak door te zingen, te zingen en nog eens te zingen. De koren van de groene Ieren zijn met recht de twaalfde, dertiende en veertiende man. Wat de voetballers aan kwaliteit en strategisch vermogen ontbreekt, maken ze goed met strijd geholpen door de Ierse fans. Het zal me een rotzorg wezen dat de Italianen mogelijk een handje hebben geholpen, wij mogen nog een aantal dagen genieten. Ik zou zeggen ‘stand up for the Irish fans’ en bij een gelijk spel in de volgende ronde geen strafschoppen meer, laat de kracht van het lied doorslaggevend worden. Ik teken ervoor.

Ik zou zelfs willen voorstellen om de Ieren met Europese subsidies voor cultuur èn sport te ondersteunen. Het betaalt zich dubbel en dwars terug. Liters bier gaan er in per man, kelen moeten gesmeerd worden, dat is begrijpelijk. Ik hoop dat openbaar urineren geen obstakel is voor de Franse politie om de Ieren vrije doortocht te verlenen naar welke stad of stadion dan ook. Die hebben trouwens wel wat anders te doen. Het moet klaarblijkelijk in de genen zitten om ondanks een dreigende alcoholvergiftiging en masse zo vrolijk te blijven.

Wat maakt dat nu zo anders en aanstekelijk? Als we ervan uitgaan dat ”Alle Menschen Brüder werden” dan moet er toch een Ier permanent voorzitter van Europa worden. En als in principe alle mensen gelijk zijn, in principe, dan heb ik toch een aantal vragen. Wat maakt de Ieren zo wezenlijk anders dan de Russen, de Kroaten en zelfs al significant anders dan de Engelse supporters? Wat zit er in het drinkwater, het klimaat en bovenal in de biertaps dat het bij de Ieren niet misgaat. Ik opteer direct voor grootschalig onderzoek, uiteraard weer met Europese subsidies. Daar kan toch niemand tegen zijn lijkt me. Nogmaals, stand up for the Irish fans.

 

Een gedachte over “Begrip, van de dag (188) Subsidie voor Ierland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s