Begrip, van de dag (168) Is weg

 

 

 

IS WEG

Dôar lig tuss’n Déénkel en Regge ’n laand

oons mooie en neerige Twèènte

“Neerig” (ijverig) zijn ze wel geweest die Tukkers, zo ijverig dat de financiële huishouding van dè FC uit Enschede door de mand is gevallen. Ik kan niet oordelen of dat terecht is en dat doe ik ook niet. Jammer is het wel voor het Nederlands voetbal, want FC Twente hoort daarbij. En zo mogen van mij ook wel weer ‘eenmaal’ kampioen worden. Als dat maar niet ten koste van Feyenoord gaat tenminste. Dit terzijde, maar het blijkt maar weer eens dat kampioenschap in het voetbal gekocht kan worden. Eerder was dat bij AZ en ook het kampioenschap van FC Twente krijgt een luchtje. En dat is jammer, zeker voor al die supporters.

Ik zou wel eens willen weten hoe ze in Zeist zouden reageren als dit 020 zou zijn overkomen. Is het instituut Ajax dan te groot om aan te pakken? Bij studio Ajax zouden ze er blijvend over hebben gesproken. Nu is het de vraag, wel of niet in hoger beroep gaan? De een zegt wel om gerechtigheid te halen, de ander waarschuwt want zelfs de licentie kan worden afgepakt. Mijn gevoel zegt, gaan met die banaan. Als het kan zo snel mogelijk opnieuw beginnen en dan met echte Tukkers in het elftal de weg naar boven zien te vinden.

Het begrip van vandaag zou dus eigenlijk FC Twente moeten zijn, maar vooralsnog is het maar de vraag of dat ooit nog een begrip zal blijven, vandaar dus maar ‘Begrip van de dag’ IS WEG? Natuurlijk is FC Twente niet weg. Zoals het onvolprezen volkslied al zegt op het einde: Ons hart blijft toch altijd in Twente oftewel oons hat blif toch aaltied in Twèènte. Zo is dat met het land tussen Regge en Dinkel met alles wat daarbij hoort, dus ook FC Twente.

(Even overwoog ik het clublied van FC Twente hieronder te plaatsen, ik houd het bij het Twentse Volkslied)

 

Een gedachte over “Begrip, van de dag (168) Is weg

  1. De Glasgow Rangers hebben zich weer helemaal omhoog gevochten.
    Om maar even een ander financiele ramp te noemen.

    Met FC Twente moet het uiteindelijk ook weer goed kunnen komen.

    Vriendelijke groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s