Begrip, van de dag (151) Meepraten

 

jamie vardy

 

MEEPRATEN

 

Het valt niet altijd mee om origineel te zijn om een kletspraatje te maken, laat staan een fraaie openingszin om te versieren. Maar voor een openingszin in het huis-, tuin en keukengebruik volstaat meestal nog wel een opmerking over het weer, een klassieker natuurlijk. Meestal heeft het niet veel om het lijf want veel dispuut kan er niet over zijn. Of het regent pijpenstelen, of het weer is toch een stuk beter dan gisteren. Meestal zijn de gesprekspartners het er wel over eens en bevestigen elkaar dan maar eens. Over voetbal kun je ook lekker ouwehoeren, hoewel dat meer vlam in de pan kan opleveren als er sprake is van rivaliserende clubs. Maar geloof mij, over voetbal kun je oneindig lang ouwehoeren.

Onlangs, weten de voetbalfans in ieder geval, is de Engelse club Leicester City vaak in het nieuws. Ik wil vooral aan de niet-voetbalfans of zelfs voetbalhaters de club introduceren. Een beetje basis kennis is voldoende om bij het koffie-automaat, borrelpraat of gewoon met de buurman op straat een letterlijk een balletje op te gooien. Leicester City is hot. In de stad, iets groter dan Utrecht tussen Londen en Manchester, is een jongensdroom aan het ontstaan. De plaatselijke voetbalclub, eigenlijk nooit iets gewonnen maakt furore in de hoogste Engelse divisie tegen al die miljoenenclubs. De grote held is Jamie Vardy, een arbeidersjongen die op zijn 25e pas echt ontdekt is als voetballer. Daarvoor werkte hij gewoon en haalde typische Engels pubkattekwaad uit.

Een straat is al naar hem vernoemd in Leicester, de filmrechten schijnen al verkocht te zijn en de middelgrote stad leeft in extase om het naderende kampioenschap te gaan vieren. Jamie Vardy moest er nog aan wennen dat fish and chips niet het ideale dieet is voor een profvoetballer die iedere week moet presteren bij zijn club en inmiddels ook bij het Engelse elftal. Maar hij fikst het wel door veel te scoren. De economie van de stad zal zienderogen veranderen, vele doodgewone voetbalfans hebben, opportunistisch als ze zijn, geld gezet op hun club aan het begin van het seizoen. Uitbetalingen tot meer dan 3000 keer de inzet is niet ongebruikelijk. Zondag 17 april krijgen ze West Ham United op bezoek, het is maar dat u het weet. Leicester City en Jamie Vardy, eerlijke onderwerpen om over mee te praten, ook voor de niet-voetbalfan.

Over sprakeloosid

Sprakeloos, en verhalen over die sprakeloosheid, maar ook verhalen die me sprakeloos doen staan. Kortom, over politiek, maatschappij, boeken, eigen verhalen en soms iets over mezelf. Maar verhaalt niet ieder geblogt woord over mezelf. Kortom, sprakeloos verhalen.
Dit bericht werd geplaatst in Begrip van de dag en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Begrip, van de dag (151) Meepraten

  1. Rob Alberts zegt:

    Louis van Gaal heeft hier ook een mening over:
    Louis van Gaal: ‘You can’t compare apples with pears’

    Vrolijke groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s