Begrip, van de dag (138) Vrijstaat Breda

 

20160320_134458

 

VRIJSTAAT BREDA

 

In Breda mag alles. Het is een anarchistisch geheel zouden de positievelingen het kunnen duiden. Sodom en Gomorra overheerst kan een meer puriteins mens oordelen. Tenminste dat was mijn gedachte toen ik van het station richting het centrum van de stad liep. Links van me een ruim park met bij de ingangen waarschuwingsbordjes. Er mag helemaal niets in het park, behalve wandelen. Het bordje suggereert tevens dat buiten het park de geboden en verboden niet meer tellen. Breda is dus een vrijstaat zou je denken, behalve in het park. Ik vind het maar overbodige bordjes.

Dat het even duidelijk gemaakt moet worden dat scooters en bromfietsen niet welkom zijn kan ik billijken. Het is immers een ruim park, dus het nodigt wel uit om een stuk af te snijden. Ook voor honden is het een Walhalla, dus om hondenliefhebbers even te waarschuwen dat ze aan de lijn moeten vind ik zelfs sympathiek. Maar mag je wel wildplassen of overnachten in het publieke domein in Breda? Ik neem toch aan nergens, dus ook niet in dit park. Menig zwerverachtig type weet dat als de politie de pet scheef heeft staan dat een bekeuring geschreven wordt voor openbaar drinken, maar in Breda moeten ze alleen in het park oppassen. Wapens mogen ook al niet. Dus ik kijk naar kluisjes om ze achter te kunnen laten. Niets, dus zal de Bredase bevolking massaal de wet overtreden door wapens mee te smokkelen in het park, of zullen ze net als de rest van (bijna) heel Nederland geen wapens dragen?

En dan negen en tien van het rijtje. Het is verboden om ongewenste intimiteiten te uiten. Je mag je vrouw niet mag kussen? Of mag je een voorbijganger niet in de billen knijpen? Bij het lezen van het bordje kwam net een mooie atlete aanlopen, mijn kans is dus verkeken, ze is inmiddels in het park. Bij het voorbij gaan mocht ik haar dus nog betasten, nu niet meer. Met ‘doe normaal’ eindigt de reeks, tja wat is dat? Carnaval wordt dus in dit park niet gevierd in Breda. Ik vind het een akelig dom bordje en met dat lieveheersbeestje suggereert het ook nog iets vriendelijks. Ik word er bijna agressief van. Dat mag bij het lezen van het bordje, maar eenmaal in het park moet ik me inhouden. Welkom in Breda, overigens best een leuke stad.

2 gedachtes over “Begrip, van de dag (138) Vrijstaat Breda

    • Rob, wie ben ik om jou te leren. Ik heb via Twitter de gemeente Breda wel aangeschreven om nadere toelichting te vragen, hoeveel open deuren kan een mens aan.
      Als je niet met Carnaval gaat, denk ik dat het je gaat lukken door gewoon jezelf te zijn.
      Verbaasde groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s