Begrip, van de dag (132) Toverpaal

20160306_094936

 

 

TOVERPAAL

 

En het leven heeft weer een hele andere wending gekregen, met nieuwe mogelijkheden, maar misschien ook wel met nieuwe frustraties. Sinds gisteren hebben wij de toverpaal gekocht, een dingetje dat echt alles kan. We hebben hem gekocht bij de MediaMarkt, niet bij Christien Le Duc, voor mensen met een zondige kronkel die dat soms dachten. Na jarenlang gekloot met snoertjes die niet weggewerkt konden worden door iemand met twee linkerhanden, periodes zonder muziek zelfs en behelpen met oordopjes, hebben we nu een eenvoudige box voor slechts €39, – waarmee we alle muziek en radio programma’s kunnen beluisteren die we willen.

Het biedt ongekende mogelijkheden. Met een telefonisch abonnement op Spotify komt de wereld van muziek nu bij ons thuis. De toverpaal is gemakkelijk te verplaatsen, werkt minimaal 6 uur voor dat het opgeladen moet worden. Straks gaan we de een nieuwe kast inrichten op de slaapkamer. U raadt het al, met passende muziek. Ik had zelf “Men at Work” in gedachten, maar dat kan ter plekke nog veranderen. Een tuinfeest deze zomer, geen probleem, we kunnen een setlist klaarmaken en we zijn verzekerd van urenlang muziekplezier op de achtergrond, of dansmuziek voor de liefhebber. Zelfs op vakantie biedt de toverpaal nieuwe dimensies.

Het afstellen, instellen en finetunen is nog wel een dingetje, maar met twee eigentijdse zoons lukt dat uiteindelijk best wel. Je moet het onbegrip en nauwelijks verholen arrogantie gewoon even op de koop nemen, maar sinds vandaag zijn we dus voorzien van de toverpaal in huis. Vanochtend lekker ontbeten met Vivaldi’s Vier Jaargetijden, maar we hadden ook kunnen kiezen voor Vroege Vogels op Radio 1. Met Bluetooth kan alles, ik begrijp er niets van, maar dat heb ik al met elektriciteit en dat is van de 19e eeuw. Zodra ik weet hoe de knopjes moet beroeren, kan ik met de toverpaal overweg.

3 gedachtes over “Begrip, van de dag (132) Toverpaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s