Begrip, van de dag (100) Dansende muggen

20160123_163534

DANSENDE MUGGEN

 

Bij het natuurvriendelijk in elkaar slaan van de tweede en laatste bank, keek ik af en toe vertwijfeld naar boven. Een beetje bank zit namelijk bij het ontleden nog best gedegen in elkaar en voor je alle onderdelen, stof bij stof, hout bij hout en ijzer bij ijzer, van elkaar losgetrokken hebt, ben je zo twee uur verder. Moedeloos werd ik er niet van, maar het kostte me veel inspanning. Het is nog niet helemaal klaar. Ik gunde me even de tijd om uit te hijgen en keek smekend naar boven of de goden me misschien te hulp wilde schieten. Ik kreeg geen antwoord van hen, maar zag wel muggen die in de lucht dwarrelden. Zij zijn zeker niet de hulptroepen bij het verantwoord demonteren van de bank, toch?

 

Eigenlijk best raar, het is half januari geweest, we hebben slechts een weekje winters weer gehad of iets dat ervoor door moest  gaan en er zijn al dansende muggen boven mijn hoofd. Ik had het al eerder gehoord dat er in november en zelfs in december nog muggen werden waargenomen. Ik mag dus concluderen dat de mug niet weg is geweest en nu al weer in hordes de mensheid proberen te pesten. Jawel, want even ordentelijk voor de camera poseren is er niet bij. Het koste me zeker vijf minuten en zeker 25 foto’s voordat ik mijn woorden visueel kon staven. Wat wil dat zeggen dat de mug zich niet houdt aan het protocol door ’s winters niet aanwezig te zijn?

 

Is de optie van een mogelijke muggenplaag wel meegenomen bij de milieutop in Parijs? Is dit het zoveelste bewijs dat de aarde aan het opwarmen is en dat muggen het hele jaar kunnen honkebonken om zich explosief voort te planten? Ik weet heel weinig van muggenseks en ik wil dat graag zo houden, maar als de muggen zich in januari al nadrukkelijk manifesteren, vrees ik dat het balsgedrag van dansende muggen binnenkort verplichte kost wordt voor de biologieles. Want wat willen ze ons duidelijk maken? Misschien wel: Wij nemen de aarde over. Ik ben heel erg tegen dansende muggen, dus het scheiden van afval door de bank te demonteren is eigenlijk een fantastische verzetsdaad. Ik ben trots op mezelf, ook al omdat dit mijn honderdste ‘begrip van de dag’ is.

Een gedachte over “Begrip, van de dag (100) Dansende muggen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s