Begrip, van de dag (34) Terror-Oehoe

 

TERROR-OEHOE

Naast de Pegida-demonstratie in Utrecht en de uitslag van de enige Klassieker in het betaalde voetbal van Nederland, was de terror-Oehoe prominent in het radionieuws van vandaag. Ze zal levenslang in gevangenschap moeten doorbrengen. Eerder dit jaar heeft ze meerdere mensen aangevallen en de verwachting bij vrijlating is dat ze in herhaling zal vallen. Eigenlijk een soort van TBS voor de Oehoe, waarbij ze meteen op de longstay is geplaatst. Ze komt niet meer vrij.

Ik verbaas me er niet meer over dat een enkele vogel het nationale nieuws bepaald. Ik verbaas me er ook niet meer over dat kosten nog moeite worden gespaard om een enkele vogel te redden. Ik verbaas me er niet over dat mensen in verzet komen tegen vluchtelingen in hun nabijheid, maar een longstay afdeling van een Oehoe in hun achtertuin accepteren. Ik constateer slechts dat we met zijn allen wel hele rare prioriteiten zijn gaan maken in onze nieuwsgaring als gevolg van valse sentimenten.

Heel soms zou ik wensen dat er een dienst was in Nederland die dit soort nonsense geruisloos aanpakt. Een dienst die, nadat de terroristische vogel gevangen is genomen, doet wat het moet doen. Een klein spuitje en het beest hoeft niet levenslang te creperen in gevangenschap en de mensheid kan tijd, geld en energie besparen om hier verder geen Partij van de Dieren-sentiment op los te laten. Wat zou de wereld er een stuk leuker, gezonder en vooral minder decadent uitzien. Ik zou toch niet op het idee moeten willen komen een dit soort stukjes te schrijven, maar de maatschappelijke ordening van het moment dwingt me ertoe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s