54. MEDICIJN uit de serie de kabbelende 100

Je hebt van die dagen dat de drukte van het werk nadrukkelijk aanwezig is, zeker op maandag als de nachtrust gemiddeld toch al korter is, de to-do list alleen maar groeit en een aantal haastklussen aan je gemoedstoestand knaagt. Dan ga je er maar eens voor zitten en zet je je in standje automatische piloot. Dat is nooit goed, maar als je merkt dat de lamp in het kantoor uit gaat omdat alleen je vingers bewegen en wel heel snel op het toetsenbord, dan moet je te rade gaan. De sensoren reageren namelijk niet op die snelle minuscule bewegingen van je vingers, het lijkt namelijk dat er niemand is. Maar schijn bedriegt, want veel te lang achter elkaar houd je de rest van je lichaam stram met een zeurende rugpijn tot gevolg. De enige beweging is slechts een korte trip naar de buitendeur om te roken. Bovendien vergeet je voldoende water te nemen. Dan ben je blij dat je naar huis mag.

20151026_171123 1
In de auto van een collega kwam echter onverwacht het medicijn tegen rugpijn, tegen koppijn vanwege vochtgebrek en tegen het dood vogeltje in je bek vanwege te veel roken. De ondergaande zon in optima forma die de ‘bagger’ van de dag voor je laat verdwijnen achter de horizon in de vergetelheid van het donkerte die komen gaat. Je hoeft je overigens geen zorgen maken dat alles nu kwijt is, want de zon komt de volgende dag ook weer op en je kunt verder gaan met waar je gebleven bent. Ondanks de beweging van de auto lijken de foto’s enige scherpte te hebben. Of de prachtige realiteit ook via dit blog te delen is, vraag ik me af. Maar dat maakt me niet uit, net zoals doktersrecepten is ook dit recept in principe voor puur persoonlijk gebruik. Maar als je een beetje medicijn nodig denkt te hebben, neem het gerust.

20151026_171210

Advertenties

Over sprakeloosid

Sprakeloos, en verhalen over die sprakeloosheid, maar ook verhalen die me sprakeloos doen staan. Kortom, over politiek, maatschappij, boeken, eigen verhalen en soms iets over mezelf. Maar verhaalt niet ieder geblogt woord over mezelf. Kortom, sprakeloos verhalen.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s