Begrip, van de dag (10) Heksen

HEKSEN

Het schijnt al van vele eeuwen te zijn, vrouwen hebben de onnavolgbare behoefte om soms bij elkaar te klitten. Ik heb het dan niet over nonnen in een middeleeuws klooster, maar over gewone vrouwen zoals je moeder, je buurvrouw of collega. In de jaren zeventig had je dat ook al, de vrouwencafés en zelfs vrouwenboekhandels waar mannen niet welkom ware op straffe van castratie of anderszins onmenselijke behandeling. Tegenwoordig zijn mannen wijzer en laten die behoefte gewoon bestaan. Het is niet anders.

Heksenkringen zijn er natuurlijk altijd al geweest, naakt dansen bij volle maan en weerwolven aanroepen. Tegenwoordig hebben die heksenkringen een meer ‘sofisticated’ uiterlijk. Een voorbeeld daarvan is ‘the red hat society. Vrouwen die lekker gek willen doen met de meiden. Voorwaarde is wel dat de meiden 50+ zijn en een rood hoofddeksel dragen. Ik ben op het station wel eens een kudde tegengekomen. Best wel eng eigenlijk. Meer eigentijds is de opkomst van de rode tent bijeenkomsten. Maandelijks komen vrouw bijeen om te leren van elkaars vrouwelijke wijsheden in het aanschijn van hun voormoeders. Mentaal en fysieke ontspanning is verzekerd.

Eigenlijk ben ik best nieuwsgierig naar die vrouwelijke wijsheden, maar helaas, ik ben niet welkom want een man. Ik kan natuurlijk hartstochtelijk pretenderen in het lichaam van een heks te zitten en daarom een waardig lid van de rode tent te kunnen worden. Hierbij verklaar vandaag mijn ‘coming out’. Ik vrees echter dat de wereld er nog niet klaar voor is. Om die reden heb ik 20151011_151600een kloek besluit genomen deze middag. Bij het ontbreken van eredivisievoetbal heb ik een amateurwedstrijd bezocht. Rohda Raalte moest aantreden in Silvolde. Ze hebben verloren.

4 gedachtes over “Begrip, van de dag (10) Heksen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s