TOPTWEET Lekker belangrijk

Laat in de middag kwam er een tweet langs gezeild die ik niet onbeantwoord kon laten. De bewuste twitteraar @DeLaatsteDingen, twijfelt over zijn bestaansrecht nu hij slechts een score heeft van 53 (??). Letterlijk twittert hij: ‘Sjonge. Ik heb een klout score van 53. Ik ben dus gewoon niet relevant. #EyeOpener .’ Grootmoedig als ik ben, geef hem snel een antwoord en retweet zijn stelling, want ietwat aangedaan was ik wel van deze tweet. Natuurlijk doet iedereen ertoe. Ik hoopte zo zijn klout score op te vijzelen. Verder was ik toch wat lamlendig qua fysieke gesteldheid, dus ik zat wat ledig achter de PC. Verheugd was ik dat hij zich subiet relevanter begon te voelen. En passant wenste hij me beterschap. Zo is er, dankzij de moderne middelen, toch weer een stukje menselijk contact tot stand gekomen. Het twitteraccount van deze twitteraar bekijkend, doet mij vermoeden dat de verslagenheid nog wel meevalt. Sterker nog, mogelijk is zijn kloutreputatie wel een van @DeLaatsteDingen waar hij zich druk om maakt. Waar hij zich wel (spiritueel) druk om maakt kan ik niet helemaal duiden. Toch geeft hij iets universeels aan, namelijk relevant gevonden willen worden in het leven, in dit geval in cyberspace.

Screenshot 2013-12-18 20.09.12

Ik ga in dit geval geen oordeel vellen over de importantie van ‘real life’ versus ‘virtual life’. Ik denk dat ze in elkaar overgaan en naarmate mensen jonger zijn dat het virtuele leven een steeds belangrijker bestanddeel is. Als de balans maar aanwezig is tussen beide. Bovenstaande tweet doet vermoeden dat die balans even weg was. Ik weet niet of 53 een hoge of lage score is, ik heb geen kloutscore en heb geen weet van mijn importantie op dat gebied. Ik wil ook geen kloutscore omdat ik dan weer iets moet invullen en een wachtwoord onthouden. En altijd bestaat de angst dat ik nog weer verder gekoppeld wordt in mijn virtuele bestaan. Toch voel ik met hem mee. Ook ik vind het geinig dat mijn tweets geretweet worden en mijn blogs gelezen. Dat geeft een gevoel van existentiële importantie in ieder geval voor het virtuele leven. Soms zijn mijn blogs heel lezenswaardig, maar worden hoegenaamd niet gelezen, op andere momenten blijven de hits onverwacht binnenstromen. Twitter en Facebook moeten voor enige reclame zorgen, maar die Facebookvrienden hebben mogelijk andere relevante zaken te doen. Twitteren is vaak een gok. De meeste tweets lijken in een zwart gat te verdwijnen, met dat verschil dat als iemand er wat mee wil, is het niet zo moeilijk om de drek uit dat zwarte gat te achterhalen.

En soms kom je een tweetje tegen, die met een beperkt associatief vermogen in een blogje omgezet kan worden, daar waar real life (ik denk er over na) en virtual life (zoek contact met een grote onbekende) elkaar raken. Niets meer of niets minder is het tweetje, maar ook dit blog. Een korte knisperende ontlading van contact tussen twee werelden, die over is, voordat je er erg in hebt. En ieder gaat zijns weegs.

https://www.youtube.com/watch?v=QV_9pn7MGUo

Eerdere toptweets

Zeister zegen of ban?

Foodporn

De Duistere wereld van de Bitcoin

Straatvegers logica van een lokale bestuurder

Harde wetenschap via VVD kamerlid Jeanine Hennis

 

3 gedachtes over “TOPTWEET Lekker belangrijk

  1. Ik kan niet over tweeten of tweeteren meepraten…ik ben geestelijk nog niet zo ver….ben nog steeds zoekende in de sloppenwijken van candy town…zolang ik daar nog bezig wordt gehouden…is mijn drang tot verdere ontplooiing in deze virtuele wereld ver te zoeken…waarschijnlijk een geluk voor vele tweeteraars..of hoe noem je jezelf eigenlijk in de tweetwereld …tweety…euh…twieterier…klinkt in ieder geval verdacht vrolijk…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s