TOPTWEET Stratenvegers logica van lokale bestuurder

En dan zien we het licht. De gymnasiasten onder ons zouden mogelijk Eureka roepen, de cijferfetisjisten een zucht van verlichting slaan, maar politici, zelfs blijkbaar ter linkerzijde van het politieke spectrum, zien vooral de rechtvaardiging van logisch beleid. Op twitter las ik het volgende tweetje van Maurice Hengeveld. Ik was niet de enige die het was opgevallen, want er waren al een aantal ‘retweets’.

Toptweet 2 straatvger 2

We moeten bezuinigen omdat er crisis op crisis over de wereld dwarrelt. Op zeker moment moet de overheid de hand op de knip doen, want uiteraard moet het huishoudboekje kloppen; zullen banken gered moeten worden en zullen de jongens en meisjes van de Quote 500 vooral rijker moeten worden. Dus is het logisch dat allerhande publieke taken, bij voorkeur van de laagst betaalden gesanneerd worden. We zien het al een tijdje bij de thuiszorgers, dat MEER MET MINDER MOET. Op de tekentafel weten bedrijfsvoerders van allerhande pluimage ook hoe de hulpverlening in elkaar zit en brengt dat in hapklare brokken aan de man als zijnde een EFFICIËNTIE -SLAG.

straatveger de tweetVandaag via twitter dus ook het sneue verhaal van een straatveger in Den Haag. Als dit de manier van werken is, dan geloof ik dat de oplossing nabij is. We ontslaan alle mensen in de publieke sector, onderwijzers, verpleegkundigen, politie-agenten en ……. o ja, ambtenaren, wethouders en overige politieke bestuurders. Ze krijgen een paar maanden ‘vakantie’ en mogen bij wijze van arbeidsintegratie hun ‘oude’ werk voor minder doen. Ze voorkomen hiermee te kijk gezet te worden als profiteur of lamzak (misschien dat bestuurders voor het eerst voeling houden met wat er onder het volk leeft). En als er niet genoeg bezuinigt is, herhalen we dit proces gewoon een aantal maal.

Bij mij gaat dan echt even het licht uit.

Andere TOPTWEETS:

Harde wetenschap via VVD kamerlid Jeanine Hennis

10 gedachtes over “TOPTWEET Stratenvegers logica van lokale bestuurder

  1. Pingback: TOPTWEET De duistere wereld van de bitcoin | sprakeloosverhalen

  2. Pingback: TOPTWEET Foodporn? | sprakeloosverhalen

  3. Pingback: TOPTWEET Zeister zegen of ban? | sprakeloosverhalen

  4. Pingback: TOPTWEET Lekker belangrijk | sprakeloosverhalen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s