Kakelkrant van Sprakeloos 9: Aanbieding, marketingstrateeg voor RKK (in Liempde)

 

Ik heb mijn roeping gevonden. Ik word vrijwilliger in Liempde bij de Sint Jans Onthoofding Kerk van pastoor Norbert van der Sluis. Alle vrijwilligers zijn zo ongeveer weggelopen na de onbezonnen actie van mijnheer pastoor. Nu hoorde ik gisteren een bedachtzame pastoor op de radio die deed vermoeden dat hij een weloverwogen beslissing nam door de kerk op slot te doen voor een gelovige. Een Liempdenaar die bij de laatste passen van het tijdelijke een kleine versnelling heeft ingezet om het Eeuwige te bereiken. Euthanasie mag niet in de strakke Roomse kerkleer en met de flexibiliteit van tropisch hardhout, misbruikt de pastoor zijn machtspositie. Hij denkt dat de dociele volgelingen wel weer terugkomen door incestueuze regels te hanteren.

Ik besef dat het niet netjes is om andersdenkenden incestueus te noemen, want van mij mag Norbert van der Sluis zijn rechtlijnige kromdenken tot in de eeuwigheid hanteren voor zichzelf. Laat hij als zijn tijd gekomen is, zich maar verantwoorden bij de Grote Regisseur. Ik wens hem dan al het goede, ik ga er niet over. Maar laat hij niet over anderen beslissen. Laat hij naar buiten kijken hoe de wereld is veranderd de afgelopen decennia. Laat de RKK eens te rade gaan hoe vanaf de jaren zestig ieder menselijk geluid binnen de Rooms Katholieke Kerk is verdwenen. Wat overblijft is een geraamte van leerstellingen die in de donkere Middeleeuwen zijn bedacht en die door de ‘Kettersen’ 500 jaar geleden al zijn verworpen.

Nu verdenk ik de kerkelijke gemeenschap in Liempde niet van grootschalige nieuwlichterij en het aantal revolutionairen zal met één vinger te tellen zijn. De brave gelovigen die zich met ziel en zaligheid inzetten voor de restauratie van hun orgel, worden door één botterik gebruskeerd. En hij heeft het niet eens door, want hij gelooft in zijn Zalige Gelijk.

Zomaar een gedachte die bij me opkomt, maar een onderzoek waard: ‘Hoe zit het met de uitvaartdiensten van al die broeders en zusters die jongelingen hebben bezoedeld in de laatste vijftig jaar, of werkt bij de Norbertachtigen het aflaatsysteem nog goed?’

Ik bied me dus aan als vrijwilliger door mee te denken over de marketing van de RKK. Bij de gemeente sta ik nog ingeschreven als katholiek al zou ik dat liever willen vervangen door MKK waarbij M staat voor: Mijn of Medemenselijk. Het gaat om medemenselijkheid, vergeving en liefde. Zo heb ik het tenminste geleerd. Dus hebben ze mij wel nodig, want de basis van het katholieke geloof, of eigenlijk ieder geloof, is zo kinderlijk eenvoudig. Dus mijn aanbod is al overdaad. Na deze boodschap in de kakelkrant, trek ik mijn roeping in en wens de Liempdenaren veel wijsheid toe.

8 gedachtes over “Kakelkrant van Sprakeloos 9: Aanbieding, marketingstrateeg voor RKK (in Liempde)

  1. Gelezen.. En ik word D O O D Z I E K van de Kuttholieke Kerk.. Te verschrikkelijk.. Heb net naar de E O waar ook die Pastoor werd behandeld een Twitter gestuurd.. Al die verantwoordelijken van H E E l de Mens en maak ‘m niet Dood.. Die Verantwoordelijken dus .. Die mogen überhaupt niet begraven worden Maar Opgehangen worden aan Het Woor d K * D S eh G * D S.. Gezegend ben je met zo’n K E R K Groet á Vous

  2. Als ik het goed begrijp laat jij je vriesdrogen Vincent, en je hebt groot gelijk. Een puntzakje poeder waar je geen kerkhof mee hoeft te belasten.

    Ceesgegroetje

    • Als je het echt kwijt wil, doe dan maar per direct mail, ik wil je biechtvader wel zijn. Ik wil in dit stuk vooral een aanval doen op het instituut, niet op de gemiddelde gelovige. Ik geloof namelijk dat het aan mensen eigen is om ergens in te geloven (voor sommigen is dat het absolute niets, voor anderen de wetenschap of politiek, voor de meesten iets spiritueels bijvoorbeeld katholiek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s