Bedompte lucht, oftewel hoe koppel ik Randy Crawford aan de NL politiek

Heel af en toe heb ik het wel eens, wegwezen hier. Dan praat ik niet over een enge buurt, een louche kroeg of dat ik met een shirt van mijn favoriete voetbalclub Feyenoord tussen Ajaxfans zit, de F-side bijvoorbeeld. Nee, ik zie het dan groter en doel op Nederland als geheel. Gisteren was zo’n moment bij het zien van de tronie van Geert Wilders en de scherpslijperij van advocaat Moszkowizc. In wat voor land leven we, denk ik dan. Ik hoor hele volksstammen dan zeggen, ‘och, zo slecht is het hier niet’ of ‘rot dan op als je het hier zo slecht vindt’. Het blijft ook het land waar ik geboren ben en mijn wortels heb. Echter die hele rechtszaak rond Wilders is wel een van de oorzaken dat mijn wortels af en toe wel los komen te zitten.

Hoe is het toch mogelijk dat honderden zichzelf serieusnemende politici zich laten gijzelen door een man die meent de mening van Henk en Ingrid te moeten vertolken? Vroeg of laat zullen Henk en Ingrid er wel achter komen, ik vrees toch laat. Maar het is niet alleen de PVV natuurlijk. Die partij bestaat ook alleen maar door heel goedkoop islamietje pesten en bij de gratie van onvoldoende politieke volwassenheid bij de andere partijen.

Zou Mark Rutte zichzelf nog serieus nemen met zijn ingestudeerde gesticulatie en verwrongen glimlach? ‘Ik ben premier, dankzij de PVV, hieperdepiep!’ Zouden de oude machtspolitieke wellustelingen van het CDA zich prettig voelen dat ze alleen nog maar mogen regeren door te kruipen voor het gedachtengoed van de PVV?

We krijgen natuurlijk de regering die we zelf verdienen, want je hoort mij niet zeggen ‘of je nu door de hond of de kat gebeten wordt, het zijn allemaal zakkenvullers.’ Integendeel, we zijn geen haar beter als ‘het gewone volk.’ We schreeuwen maar wat, zijn onbehouwen en we hebben in de zorg, onderwijs, politie en of welke publieke sector dan ook een bureaucratie weten te scheppen die zijn weerga niet kent. De helft van de mensen werkt er om de andere helft aan het werk te zetten, houden of te ondersteunen en dat moet dan ook nog weer massaal gecontroleerd worden. Passie en mededogen sijpelt langzaam maar zeker uit deze belangrijke overheidstaken, met als gevolg dat we met zijn allen alleen maar ontevredener worden.

Het antwoord komt dan van links, oftewel door de rechtse Telegraafpropaganda uitgeroepen Linksche Kerk? Ik geloof er niets van. GroenLinks onder Jolande Sap grijpt de eerste de beste aanleiding om de rol van ‘vijfde colonne op zich te nemen’, de PvdA lukt het al jaren niet om het neo-liberale gedachtengoed dat ze stiekem hebben omarmt van zich af te schudden en de SP bestaat alleen maar op basis van de onmacht van de sociaaldemocraten. En de rest? Een paar christelijke splinters en god beter het, een heuse dierenpartij om de doorgedraaide decadentie van onze westerse maatschappij nog maar eens te onderstrepen. En met bovenstaande opsomming mag D66 amper een redelijk alternatief heten.

Het zou toch mooi zijn als iedereen weer normaal doet. De liberalen gaan staan voor individuele vrijheden voor iedereen, de christelijke partijen moeten vooral de 10 geboden eens tot zich nemen en ter linkerzijde maakt een combinatie van deze twee uitgangspunten, noem dat dan maar sociaal-democratie. Dat zou mooi zijn. Ik moest er gisteren aan denken toen ik die slecht geregisseerde ‘Drei groschen Oper’ voorbij zag komen. Het liefst zou ik dan maar heel snel weggaan, in de hoop dat mijn azijnpisserij zal stoppen, want dat is zo slecht voor je gemoedsrust. Het nadeel van vluchten is dat je jezelf altijd meeneemt. Maar als je niet van opera houdt, dan is de dagelijkse portie vaderlands volkstoneel echt afzien. Voorlopig zal ik het nog wel volhouden en steek mijn kop maar in het zand, maar het moet niet gekker worden, dan vlieg ik erop uit.

One Day I’ll FLy Away

I make it alone
When love is gone
Still you made your mark
Here in my heart

One day I’ll fly away
Leave your love to yesterday
What more can your love do for me
When will love be through with me

I follow the night
Can’t stand the light
When will I begin
My life again

One Day I’ll fly away
Leave your love to yesterday
What more can your love do for me
When will love be through with me
Why live life from dream to dream
And dread the day that dreaming ends

One day I’ll fly away leave your love to yesterday
What more can your love do for me
When will love be through with me
Why live life from dream to dream
And dread the day that dreaming ends

One day i’ll fly away, fly away, fly away (repeat to fade)

9 gedachtes over “Bedompte lucht, oftewel hoe koppel ik Randy Crawford aan de NL politiek

 1. Lees het pamflet van Oerlemans, niet zomaar iemand, ‘ De éénpartijstaat Nederland’. Kwestie van even goegelen. Nederlanders leven, wonen en werken in een ‘kartelmonarchie’. Het zgn. ‘PPM’ model. (Politieke Partijen Monarchie model.) Slechts 4% van de bevolking is lid van een politieke partij, waarbinnen de élite van deze partijen, links en rechts, liberaal en conservatief, elkaar de baantjes toeschuiven. Geaccordeerd door het Staatshoofd, die tevens Hoofd van de Regering is en Voorzitter van de Raad van State. Als je verder beseft dat Regeringsbeslissingen niet door onafhankelijke rechtsspraak getoetst mogen worden aan de Grondwet, de directe en vooral de indirecte belastingen de hoogste van Europa zijn, de economie van Nederland als een kaartenhuis in elkaar stort indien de hypotheekrente aftrek afgeschaft wordt, (de waarde van het totale huizenbezit in NL moet dan circa 25-30% lager geherwaardeerd worden), leven Nederlanders opééngepakt in een met waterverf mooi opgesmukte luchtballon die op een goeie dag wordt doorgeprikt.
  Dat fenomeen heet in economische kringen ‘The Dutch Disease’.

  Nederland is nog leuk om als toerist te bezoeken. Maar leven, wonen, werken en 85% van m’n centen inleveren voor een politieke élite? No thx!

  De kern van de problemen zijn de positie en de rol van de Oranje’s, Het Statuut der Nederlanden en de Grondwet, en last, but not least, het gros van de Nederlandse burgers, die naief zijn, ge-indoctrineerd over de Oranje’s en ‘het’ eigenlijk allemaal wel prima vinden.
  Zelfs in DLD kan ik als NL’er mijn eigen burgemeester en Comissaris van de Koninging kiezen. Overheidsbeslissingen kunnen aangevochten worden, getoetst worden aan de Grondwet. Op enkele punten omtrent de €-perikelen moets Merkel bijvoorbeeld bakzeil maken omdat het hoogste Duitse Hof haar op de vingers tikte.
  Kom daar eens om in NL.

  • Tjemig, dacht ik een azijnpisser te zijn. Ik laat het ff bezinken en kies morgen wel een rol als struisvogel dan wel lijder aan weltschmerzen.
   toch even snel, dat de oranjes niet altijd een even fijne wandel hebben gehad in het verleden, ok, maar hun macht zo groot maken daar geloof ik niet in en NL zelf, wij het gepeupel, heeft somtijds toch ook wel een zompigheid die we niet zomaar de politici in de schoenen kunnen schuiven, wij krijgen ook wel de politici die we verdienen, ze zijn als het ware een afspiegeling.

 2. Oh ja, ik riij een BMW ASO X4WD-car, met alles d’rop en d’ran. Dat ding kost hier €42.000,- en haalt 260 km/u. Leaseprijs €400,- p/mnd, In Nederland kost dat ding, identieke uitvoering € 64.000,- en mag maximaal 120km/u rijden op enkele flutstukjes na. Wegenbelasting: 112,- p/jr.
  Op nog geen 40 km van Arnhemd wonen midden in een beschermd natuurgebied, half zo groot als de Hoge Veluwe op een gepacht grondstuk van 4 hectare in een gerenoveerde kazerne uit de Kaisertijd met een oprijlaan van 500 mtr kost me netto €1.200€/mnd.
  .7/ltr whisky Red Label kost hier €9,49. En iedere vrijdag staat hier op de markt ‘De Volendammer Visboer’ met verse haring uit Denemarken. Kost € 1,60. ‘Old Amsterdam’ is hier goedkoper dan bij Appie Hein.

 3. ’t punt is dat een Grondwet rondom de positie van de ‘Koning’ in 1813-’15 is opgezet, niet rondom de burgerrechten en plichten van het volk. En sindsdien slechts miniem is bijgesteld, maar de positie van de ‘Koning’ onveranderd is gebleven.
  Tradities zijn per definitie duur en dienen regelmatig getoetst te worden aan doelmatigheid en wenselijkheid.
  Dat ’t anders kan, hoewel ook daar het nodige is op aan te merken, toont Duitsland.

  Zou Beatrix, zoals Bondspresident Wulff voor de media daarop reageerder nadat hij met eieren is bekogeld ‘Niet iedereen is blij met mij, maar dit is geen reden om niet op bezek te komen’? De betrokken persoon is opgepakt, en komt weg met een geldboete.
  Met een waxinehouder tegen de gepantserde ‘Gouden Kutsch’, met glas dat de werkelijke positie van de inzittenden circa vier centimeter verplaatst, gooien belandt men in het Pieter Baan centrum. Was echt niet gebeurd indien hij zo’n waxinehouder tegen de toegangsdeur van de Sociale Dienst had gegooid.

  11% duurder t.o.v. van wat? Prijzen zijn inderdaad gestegen a.g.v. grondstofprijzen. Was vandaag nog in Nederland om koffie en drop te halen, maar moest toch echt constateren dat AH niet tegen Aldi-Süd en Edeka opkan. Ook qua assortiment.

  • En toch blijf ik geloven, al ben ik latent republikein, dat je met de oranjes als boegbeeld van je gal, op de verkeerde schiet, politiek en NL volk is somtijds in mijn optiek – in geval van een negatieve flow oftewel een geel aura – erg zompig. Ik voel me vaak erg thuis in Duitsland en denk, hier kunnen wij nog wat van leren. Köln prefereer ik ver boven Amsterdam bijvoorbeeld. Als we naar het voormalige DDR kijken: Wir sind das Volk, dan ben ik bang voor weinig constructieve veranderingen in Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s