En hoe doen de andere buren het? In Westervoort

Na Duiven was gisteren grote broer Zevenaar aan de beurt, nu kijk ik naar de websites van de politieke partijen in Westervoort. Zijn de websites up-to-date qua communicatie naar de burgers van Westervoort of zijn het niet de visitekaartjes die een website zou kunnen zijn. Ik kijk, evenals bij de gemeenten Duiven en Zevenaar, naar de informatie die de partij verstrekt ten aanzien van het actuele nieuws. Ook vind ik het interessant om te kijken of een toevallig geïnteresseerde veel heeft aan de agenda van de politieke beweging zelf. In Duiven en Zevenaar waren er enkele positieve uitzonderingen, maar over de hele linie zou ik, mocht ik cijfers uitdelen, toch veel onvoldoendes hebben moeten geven. Het idee voor dit onderzoekje kreeg ik door een bezoek aan een collega blogger uit Raalte (Roalte.net). Ik gebruik de websites zoals ze zijn aangegeven op de officiële website van de gemeente Westervoort.

Resultaten van de gemeente Duiven

Resultaten van de gemeente Zevenaar.

CDA

Bij het kopje nieuws zijn bij het CDA in ieder geval vier items weergegeven in 2011, hoewel er twee met de provinciale verkiezingen te maken hadden, is het meest recente nieuwsonderwerp (30 maart 2011) de standpuntbepaling van het CDA Westervoort ten aanzien van herindeling in de Liemers. Wat de agenda betreft, kan gesteld worden dat deze nadrukkelijk aanwezig is, maar er staat niets ingevuld. Bovendien loopt de agenda tot maart 2010.

VVD

Ook het meest recente nieuwsonderwerp bij de VVD is een artikel over de Liemerse herindelingsperikelen. (eind maart 2011) Verder wordt er melding gemaakt van een aantal organisatorische vergaderingen. Uit het archief blijkt dat de communicatie via de website in bijvoorbeeld 2010 frequenter is geweest. De agenda is duidelijk bijgewerkt. Opvallend is dat de fractievergaderingen niet vooraf staan gemeld, maar wel achteraf worden bijgezet in de agenda.

GroenLinks

Direct op de openingspagina van de website staan een aantal artikelen die GroenLinks belangrijk vindt om met de lezer te communiceren, waaronder uiteraard ook de herindelingsdiscussie. Opvallend is een terugblik op 2010. De gemeenteraadsvergaderingen zijn verwerkt in de agenda van GroenLinks, andere zaken op lokaal niveau staan niet vermeld.

PvdA

Met enige regelmaat informeert de PvdA Westervoort de lezer op de standpunten en meningen vanuit de partij. Na de herindelingsdiscussie is op 1 april 2011 al een nieuw stuk over bezuinigen in Westervoort geschreven. Ik heb daarentegen mijn best moeten doen om een agenda te vinden op de site, zonder resultaat helaas.

D66

De lokale nieuwsitems zijn ook op de D66 site te vinden, alleen de lezer moet niet vies zijn van oud nieuws, want het laatste dateert van maart 2010. Ook de voor de agenda is men bij de democraten blijven steken in 2010.

2 gedachtes over “En hoe doen de andere buren het? In Westervoort

  1. Pingback: Hoe doen de buren het, in Zevenaar? | sprakeloosverhalen

  2. Pingback: En wat zijn onze lokale bestuurders van plan in Duiven? | sprakeloosverhalen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s