En wat zijn onze lokale bestuurders van plan in Duiven?

Als enthousiast blogger over heel veel zaken, maar ook politiek, kijk ik nog wel eens bij collega bloggers in de keuken en vond bij Roalte.net een onderzoekje over de actualiteit van de websites van politieke partijen op lokaal niveau. Dat moet voor Duiven dan ook maar even gebeuren lijkt me dan. Ik baseer me daarbij op de links die de gemeente Duiven op haar site heeft staan. Uiteraard zal ik alle betrokken partijen berichten van mijn bevindingen.

Inmiddels ook een onderzoekje bij de buren in Zevenaar

Alsmede bij de buren in Westervoort

Resultaten voor Duiven:

CDA

Bij het CDA dateert het laatste nieuws van 28 februari 2011. Op die dag verschenen er twee berichten over actuele zaken namelijk de windmolens in ’t Broek en nieuws inzake Huize Welleveld. Nieuwsbrieven zijn er bij het CDA niet te vinden over eerdere berichten. En voor het plannen van je agenda, kom je met de CDA agenda ook niet erg ver. Eén vergadering van 4 april 2011 staat vermeld, maar verder gaan ze bij het CDA blijkbaar uit van flexibele geesten, die à la minuut worden opgeroepen voor ingelaste vergaderingen, want na 4 april is de agenda helemaal leeg. Niet erg uitnodigend voor passieve leden, belangstellenden of aspirant leden.

GroenLinks

GroenLinks Duiven meldt kort over de samenwerkingsvergadering van de verschillende Liemerse gemeenten. Het nieuws daarvoor is van een maand eerder, te weten 23 februari 2011 toen ze een Linde plantte om de doortrekking van het tracé A15 tegen te gaan. Zou er tussendoor niets gebeurd zijn? En wat de Groenlinksers verder gaan doen, blijft voor de buitenstaander een groot geheim. Of er moeten andere wegen gevonden worden dan de website om erachter te komen. De agenda op de website is namelijk helemaal leeg.

Lokaal Alternatief

De agenda tot aan de zomervakantie is erg duidelijk bij Lokaal Alternatief. Op de homepage staat in ieder geval iets over de carnaval van de eerste week van maart 2011, met daarboven twee stukjes over de aanwijzing van natuurgebieden in relatie met de doortrekking van de A15 en een stuk over de Verordening Leerlingenvervoer. Een datum zou handig zijn geweest. Op de site zijn een aantal Pdf bestanden te vinden vanaf november 2010. Het vermoeden bestaat dat de site nog niet zo oud is.

ProDuiven

Agenda is goed aanwezig en qua standpunten over actuele zaken is er wekelijks wel iets te melden vanuit deze partij. Het meest recente bericht is zelfs van 1 april 2011.

PvdA

Voor de onbekende volger maakt de PvdA er een potje van. De agenda is niet in te zien. Actuele standpunten zijn niet beschreven en het laatste bericht dateert van 21 december 2010. Daarvoor was het ook al weer een half jaar geleden.

SP

De SP site van Duiven is geïntegreerd in de landelijke site. De regionale / lokale items betreffen nog de provinciale verkiezingen en teleurstelling over de Gelderse formatie. Andere informatie is voor een vluchtige lezer niet te vinden op de site. Ook geen agenda, wel veel landelijk nieuws uiteraard.

VVD

Op 28 maart 2011 bericht de VVD hun standpunt over de herindeling binnen de Liemerse gemeenten. Er is een duidelijke agenda aanwezig. Iedere maand verschijnt er wel een bericht over een actueel lokaal item.

8 gedachtes over “En wat zijn onze lokale bestuurders van plan in Duiven?

 1. Eerste reactie voor de Duivense situatie kwam gisteravond 3 april binnen:

  Hartelijk dank voor het toesturen van uw interessante onderzoekgegevens.

  Dat Pro Duiven een goede beoordeling krijgt doet ons deugt.

  Wij hopen dit resultaat vast te houden en zo mogelijk nog verder te verbeteren.

  Vriendelijke groet,

  Anton Reebergen

  Fractievoorzitter Pro Duiven,

  Namens fractie en afdeling.

 2. Pingback: Hoe doen de buren het, in Zevenaar? | sprakeloosverhalen

 3. Meestal hoor je na de verkiezingen niets meer van de politieke partijen. Maar bij PRO Duiven denken zij daar anders over. Ga zo door en jullie zullen de vruchten in 2014 plukken
  Groet.
  C. Fraanje

 4. Pingback: En hoe doen de andere buren het? In Westervoort | sprakeloosverhalen

 5. Duivense politiek is te veel met zichzelf bezig , probeer eerst aan het belang v.d.
  burgers te denken. Duivense politisie zijn eerder tegenstanders dan medestanders
  klachten worden te makkelijk afgedaan ( niet ontvankelijk en ongegrond verklaard )
  Centrumplan een groot fiasco, parkeren in centrum een grote ergenis ( pro Duiven )
  wil hier wat aan gaan doen.
  Burgers worden belazerd ( landgoed Welleveld bomen kappen voor woningbouw)

  • Carolus Blom, het was me niet de bedoeling om politici te kakken te zetten als systematische bedonderaars, wel verbaas ik me dat ze de nieuwe media nog te weinig hebben gevonden om te communiceren. Schrijf je grieven naar de verschillende sites. Inmiddels ook Westervoort en Zevenaar onderzocht, naast een enkele positieve uitzondering, was ik ook niet erg onder de indruk van de communicatieve vaardigheden. Reacties op dit stuk van hun zijde is trouwens ook beperkt, uitzondering daargelaten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s