TOPTWEET: Harde wetenschap via VVD kamerlid Jeanine Hennis

Twitter is geen verslaving, het is namelijk het medium voor ‘selfmade’ wetenschappers en ander feitjes-fetisjisten. Ik merk het iedere dag weer. Hedenochtend onderschepte ik een tweet van Jeanine Hennis, vooraanstaand VVD kamerlid.

Jeanine Hennis @JeanineHennis Jeanine Hennis

Ja hoor…! ‘Trotse vrouw is onaantrekkelijk voor man’ : http://vl.am/tZ2 Hoe definieer je in vredesnaam een “beschaamde vrouw”?

 

Gezien de inhoud van de tweet, kunt u zich voorstellen dat ik heel erg nieuwsgierig was. Enige feministische verontwaardiging druipt uit het bericht. ‘De man is niet gek op een trotse vrouw.’ Bovendien vraagt ze zich af hoe een beschaamde vrouw eruit ziet?

Om met dat laatste te beginnen, dat weet ik ook niet. Is dat een vrouw die vergeten is de WC deur op slot te doen? Ik denk dat het verschil tussen mannen- en vrouwenbeschaamdheid in deze niet zo heel erg verschillend is? Of is dat die standaard pornolook, met getuite lippen en de wijsvinger op de onderlip, hoogst verbaasd de wereld inkijkend. Je komt ze nog wel eens tegen met een nietje bij hun navel in het betere mannenblad. Mannen schijnen dat best grappig te vinden, in ieder geval leuker dan een trotse vrouw. Maar de echte aantrekkingskracht komt toch van gelukkige vrouwen, leert het artikel dat Jeanine Hennis gelinkt heeft in haar tweet.

Dus eigenlijk best sympathiek denk ik. Met mijn één-dimmensionale mannenhersens denk ik dat mannen visa versa ook als ze een gelukkige uitstraling hebben het meest gewaardeerd worden. Helemaal mis, want de vermaledijde evolutie had ik even over het hoofd gezien. Trotse mannen worden het meest gewaardeerd. Of ze nu gelukkige zijn of niet, het maakt weinig uit, volgens het Canadese onderzoek. Trots staat in dit geval voor status en dat is hetgeen de vrouw het meeste boeit in mannen.

Eigenlijk zijn mannen dus veel socialer al laten ze dat niet echt blijken. De verontwaardiging die spreekt uit de tweet van de VVD dame deel ik dus niet. Stel, ik zou het artikel hebben gevonden, hoe zou ik die de wereld in hebben gezonden?

Vincent @sprakeloosID Vincent

Mannen zijn bewezen socialer dan vrouwen in hun partnerkeuze http://vl.am/tZ2 Het is niet altijd zoals het lijkt in het leven.

‘C’est le ton qui fait la musique’ ook op Twitter. Maar goed, ik dank Jeanine Hennis voor het delen van haar vondst op de nieuwssite. Voor de zekerheid bekijk ik haar profiel nog even op Twitter en constateer op de verkiezingsposter aldaar een uiterst gelukkig kijkende vrouw. Ik ken de burgerlijke staat van Hennis niet, maar zo te zien, zal ze geen gebrek aan mannelijke belangstelling hebben. En als ze trots is op haar politieke loopbaan, dat mag van mij al stem ik echt een ander partij, dan weet ze het heel goed te verbergen.

PS. Bij het vinden van deze poster weet ik vermoedelijk wel de burgerlijke staat van mevrouw Hennis-Plasschaert, maar dit ter zijde.

(ACTUALISERING VAN DIT BLOGJE: HOE HET KAN VERGAAN IN NL POLITIEK ONDER LEIDING VAN SGP http://bit.ly/uvSm3B JAMMER JEANINE, HEEL JAMMER/16-11-11 maar we weten nu wel hoe een beschaamde vrouw eruit ziet)

Stukje van het artikel op www.nu.nl:

AMSTERDAM – Mannen vinden vrouwen over het algemeen niet aantrekkelijk als ze een trotse uitstraling hebben. Dat hebben Canadese wetenschappers aangetoond.

Mannen tonen meer meer interesse in vrouwen met een gelukkige, of zelfs beschaamde gezichtsuitdrukking dan in vrouwen met een trotse uitstraling. Omgekeerd vallen vrouwen juist eerder voor een man die trots kijkt, dan voor een man die een gelukkige uitstraling heeft.

Dat hebben onderzoekers aan de Universiteit van British Columbia aangetoond met een uitgebreide studie.Foto’s

De wetenschappers lieten 1000 mannelijke en vrouwelijke vrijwilligers kijken naar verschillende foto’s van leden van het andere geslacht. Sommige personen keken trots, anderen hadden een gelukkige, neutrale of beschaamde uitstraling.

Vrouwen bleken een grote voorkeur hebben voor mannen met een trotse gezichtsuitdrukking.
Mannen vonden vrouwen met een trotse uitstraling opvallend genoeg juist het minst aantrekkelijk.

Het artikel van nu.nl gaat nog verder, volg daarvoor de link uit de tweet.

7 gedachtes over “TOPTWEET: Harde wetenschap via VVD kamerlid Jeanine Hennis

  1. Pingback: Harde Twitterwetenschap via VVD-er Jeanine Hennis. | Blog In Blik

  2. Pingback: TOPTWEET Stratenvegers logica van lokale bestuurder | sprakeloosverhalen

  3. Pingback: TOPTWEET De duistere wereld van de bitcoin | sprakeloosverhalen

  4. Pingback: TOPTWEET Foodporn? | sprakeloosverhalen

  5. Pingback: TOPTWEET Zeister zegen of ban? | sprakeloosverhalen

  6. Pingback: TOPTWEET Lekker belangrijk | sprakeloosverhalen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s